Despre noi


Inceputul adventismului romanesc in zona Atlanta poate fi trasat cu 20 de ani in urma, cand in vara anului 1985 aici se stabilesc familiile Negreanu si Stanoiu. Ei s-au intalnit la comunitatea adventista din Duluth. In acelasi an, la cateva luni sosesc din Florida familiile Petre Stan, Botco George si Ioan Veciunca.

Incet grupul fratilor romani adventisti incepe sa se mareasca. Neavand un loc stabil de inchinare grupul primilor adventisti se intalnea in fiecare Sabat, pe rand in locuintele acestora. In urmatorii 2 ani grupul se mareste si, incepand cu anul 1987 se afiliaza comunitatii adventiste Stone Mountain. Desi multi inca nu intelegeau sau vorbeau limba engleza, aveau acea pace si multumire aflanduse in Casa lui Dumnezeu.
Spre sfarsitul anului 1989 o mare parte din fratietatea romana din Stone Mountain se afilieaza bisericii adventiste North Atlanta. In perioada urmatoare pana in anul 1992 fratii romani formeaza un grup aparte in biserica North Atlanta, avand diferite activitati de Sabat in limba romana. In aceasta perioada alti romani adventisti veniti in zona se afiliza grupului deja existent. Tot in aceasta perioada cativa frati formeaza o alta grupa in comunitatea Lilburn.
Conferinta Georgia-Cumberland infiinteaza oficial Compania Adventista Romana de la Lilburn. O perioda de timp fr. Stoiu Ioan a slujit benevol ca pastor.La scurt timp dupa aceasta, ideea de a forma o biserica romana in zona Atlanta se amplifica printre cele doua grupuri romanesti si astfel fr Radu Stefan este solicitat ca pastor. O data cu venirea acestuia la 23 Mai 1992, prin unirea fratilor de la Compania Lilburn si fratietatea afiliata la North Atlanta se infiinteaza Comunitatea AZS Romana. La acest eveniment oficial, din partea Conferintei a participat Al. Long, secretarul Conferintei. Imediat s-a inceput cautarea unui teren pentru construirea unei case de rugaciune romanesti. Cu multa rugaciune, elan si vointa, fratii nostrii au pornit pe un drum care nu putea avea intoarcere. In perioada contructiei noii biserici comunitatea romana si-a continuat slujirea prin afiliere la Duluth (Mai 92 -Sept 92) si Belvedere (Sept.92 -Mai 95).
Cu ajutorul Celui de sus a fost cumparat terenul unde urma sa inceapa contructia noii biserici. Cu mic cu mare, barbati si femei au muncit mii de ore voluntar pentru indeplinirea dorintei, aceea de a avea o biserica romaneasca. Acest vis a luat nastere odata cu inaugurarea Casei de Rugaciune Romanesti pe data de 6 Mai 1995, avandu-l ca pastor pe fr. Radu Stefan. Numarul membrilor fondatori a fost de 107. Fr. Radu Stefan a slujit ca pastor in perioada Mai ’92 pana in Sep. 1996. In aceasta perioada s-au botezat 24 de persoane, au venit prin tranfer 54 si au plecat 27. Numarul membrilor la plecarea fr. Radu a fost de 152. O perioada de un an pana la venirea noului pastor, fr. Henry Uhl si fr. Aurel Palasan au slujit Biserica Romana.

Din Decembrie 1997, Edmond Constantiescu este noul pastor al romanilor din Altanta. In aceasta perioda biserica cunoaste o noua etapa a existentei ei. Noi romani adventisti vin din Romania si din alte state, si impreuna cu cei noi botezati fac biserica sa devina neincapatoare. Fr. Edi Constantiescu a slujit biserica timp de 4 ani si 2 luni. In aceata perioda au fost botezati 38, au sosit prin transfer 84 si au plecat 18 frati. La plecarea dumnealui biserica avea 256 de membrii. Incepand cu anul 2002 fr. Adalbert Orban este chemat pentru a continua lucrarea de slujire a bisericii. In anul 2003, un grup de 44 de membri planteaza un nou grup in North Georgia. In prezent acest grup a devenit companie, urmand a fi declarata Biserica.

In Sabatul 21 Mai biserica noastra a sarbatorit 10 ani de la inaugurare. Au fost prezenti toti cei 3 pastori, alaturi de membrii fondatori si oaspeti.

Un scurt bilant ar fi : In perioada 1992- Mai 2005 :
– au fost botezate 82 de persoane ;
– au venit prin transfer 226 de persoane ;
– au plecat prin transfer 124 persoane ;
– Anul cu cele mai multe botezuri : 1998, cu 18 botezati ;
– Daca nu ar fi plecat nimeni, biserica noastra ar fi avut un numar de 415 membrii;

In acesti 13 ani :
– s-au incheiat 52 de cununii religioase : 42 aici in Atlanta si 9 in Romania
– au venit pe lume 61 de bebelusi : 20 de fetite si 40 de baietei

In acest timp, 7 persoane au trecut la odihna asteptand dimineata invierii.

– In aceasta perioada am fost vizitati de aproximativ 60 de pastori, din acestia 25 sunt in Statele Unite.